Erdogan: Nema opravdanja za ubijanje palestinskih civila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2022, 06:57

Erdogan: Nema opravdanja za ubijanje palestinskih civila

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je povodom poslednjih sukoba između Izraela i Palestinskog islamskog džihada, da nema opravdanja za ubijanje palestinskih civila i da Turska stoji uz palestinski narod.

"Džamija Al-Aksa je 'crvena linija' za Tursku. Nema opravdanja za ubijanje dece, beba u pelenama. Turska stoji uz palestinski narod i braću iz Gaze", rekao je sinoć Erdogan, prenosi Anadolija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Erdogan je, takođe, dodao je da Ankara podržava dvodržavno rešenje u palestinsko-izraelskom konfliktu i suverenitet Palestinaca.

Erdogan je govorio i o borbi protiv terorizma.

"Nastavićemo našu borbu protiv terorizma. I dalje smo pri odluci da uspostavimo sigurnosnu liniju dubine 30 kilometara duž naše južne granice", istakao je Erdogan.

Džamija Al-Aksa u Jerusalimu je za muslimane jedno od najsvetijih mesta islama.

Međutim, Al-Aksa je često poprište sukoba između Izraelaca i Palestinaca, jer se kompleks džamije nalazi u Starom gradu Jerusalima.

Izrael smatra ceo grad svojom prestonicom od kada je okupirao teritoriju grada 1967. godine, iako taj potez nikada nije međunarodno priznat, dok Palestinci Istočni Jerusalim smatraju budućim glavnim gradom svoje nezavisne države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Erdoganova crvena linija: Stojimo uz našu braću

Izvor: B92, 09.Avg.2022

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da nema opravdanja za ubijanje palestinskih civila i da Turska stoji uz palestinski narod..."DŽamija Al-Aksa je ''crvena linija'' za Tursku. Nema opravdanja za ubijanje dece, beba u pelenama. Turska stoji uz palestinski narod i braću iz Gaze", rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.