Erdogan: Nek se ne nadaju, osim ako...

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 13:08

Erdogan: Nek se ne nadaju, osim ako...

Turska neće menjati svoj stav povodom švedske kandidature za članstvo u NATO-u osim ukoliko spreči antiturske proteste u Stokholmu.

Ovi je danas izjavio turski predsednik Redžep Tajip Erdogan povodom predstojećeg samita Alijanse sledećeg meseca.

Erdogan je to rekao uoči današnjih razgovora sa švedskim zvaničnicima u Ankari, navodeći da će takav stav izneti i u tim susretima, preneo je Rojters.

Švedska i Finska su u maju prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predale zahteve za članstvo u NATO-u, a Turska je postavila kao uslov za ratifikaciju njihovih zahteva u turskom parlamentu da te dve zemlje izruče Ankari osumnjičene za terorizam.

U međuvremenu, Finska je postala članica Alijanse u aprilu, a zahtev Švedske još nisu odobrile Turska i Mađarska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ERDOGAN IMUN NA ŠVEDSKE OČAJNIČKE POTEZE: Neće dobiti odobrenje za NATO ukoliko ne učine ovo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023

Švedska i Finska su u maju prošle godine predale zahteve za članstvo u NATO-u...Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Švedska ne treba da očekuje promenu stava Turske povodom švedske kandidature za članstvo u NATO-u na samitu Alijanse sledećeg meseca, osim ukoliko spreči...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.