Erdogan: Ne odugovlačite

Izvor: RTS, 20.Okt.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Ne odugovlačite

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uputio je iz Istanbula poruku Sjedinjenim Državama u vezi sa dogovorom koji su pre nekoliko dana postigli.
Turska očekuje da će Sjedinjene Države ispuniti svoje obećanje i da se neće služiti taktikom odugovlačenja, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je najavio da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se ofanziva nastaviti ako se kurdske jedinice ne povuku u tom roku.
U međuvremenu su Sirijske demokratske snage, koje predvode Kurdi saopštile da su povukle sve svoje borce iz graničnog grada Ras el Aina.
Sjedinjene Američke Države i Turska su u četvrtak postigle dogovor o petodnevnom prekidu vatre na severu Sirije, kojim će se omogućiti povlačenje kurdskih snaga.
Prema tom dogovoru, uspostaviće se bezbednosna zona široka 32 kilometra.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Putin i Erdogan nastavljaju razgovore kako bi rešili situaciju u Siriji

Izvor: Blic, 21.Okt.2019, 00:34

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan nastaviće direktne kontakte u vezi sa turskom vojnom operacijom u Siriji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.