Erdogan: Najviše poštujem Trampa, Putina i katarskog šeika

Izvor: RTS, 10.Dec.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Najviše poštujem Trampa, Putina i katarskog šeika

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su američki i ruski predsednici, Donald Tramp i Vladimir Putin, kao i katarski šeik Tamim bin Hamad el Tani, lideri koje najviše poštuje.
Redžep Tajip Erdogan je u govoru pred studentima rekao da se boji da imenuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lidera iz Evrope koji ga inspiriše, prenosi AP.

"Kada pogledamo u Evropu, postoji ozbiljna kriza lidera, jedan liderski vakuum. Nemam hrabrosti da nađem takav primer u Evropi", rekao je turski predsednik.
Istakao je i da ceni Trampa kao lidera jer kaže ono što mu je na pameti.
"Voleli ga vi ili ne, Tramp je važno ime. On nema skrivenu agendu. On mi jasno kaže stvari i na otvoren način i ja njemu kažem stvari veoma otvoreno", rekao je Erdogan.
Naveo je i da Putin nema tajne agende, da je iskren i otvoren prema Turskoj, a ubeđen je da će ruski lider doneti mir Siriji.
Kada se radi o katarskom šeiku, Erdogan ga je opisao kao mladog i dinamičnog lidera.
Erdogan je rekao da proroka Muhameda i osnivača moderne Turske Kemala Ataturka smatra najinspirativnijim osobama iz prošlosti, a da od nakadašnjih evropskih lidera ceni bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera i bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ERDOGAN OTKRIO KOJA SU MU TRI OMILJENA SVETSKA LIDERA: A onda rekao da u Evropi vlada ozbiljna liderska kriza

Izvor: Kurir, 10.Dec.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da su američki i ruski predsednici, Donald Tramp i Vladimir Putin, kao i katarski šeik Tamim bin Hamad al Tani, lideri koje najviše poštuje.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.