Erdogan: Nadam se pozitivnim koracima s dolaskom Bajdena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2021, 15:54

Erdogan: Nadam se pozitivnim koracima s dolaskom Bajdena

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je danas Sjedinjene Američke Države zbog toga što su izbacile njegovu zemlju iz programa borbenih aviona F-35, nakon što je Ankara kupila ruski protivraketni odbrambeni sistem.

On je naglasio da je Turska platila "veoma ozbiljnu količinu novca" za nevidljive avione F-35, prenosi AP.

"Ovo je veoma ozbiljna greška koju je Amerika, kao saveznička država, počinila prema nama", rekao je Erdogan.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dodao da nijedna zemlja ne može da odlučuje o koracima koje će Turska preduzeti u pogledu odbrambene industrije, dodaje Rojters.

On je, obraćajući se novinarima u Istanbulu, rekao da Ankara pregovara o nabavci druge pošiljke sistema S-400 od Rusije i poručio da će kasnije ovog meseca biti održani pregovori po tom pitanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Ovo je ozbiljna greška Amerike"

Izvor: B92, 15.Jan.2021

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je danas SAD zbog toga što su izbacile njegovu zemlju iz programa borbenih aviona F-35...Izbacivanje se dogodilo nakon što je Ankara kupila ruski protivraketni odbrambeni sistem...Erdogan je izrazio nadu da će, kada je reč o ulozi Turske u programu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.