Erdogan: Holanđani su ostaci nacizma i fašisti

Izvor: N1 televizija, 11.Mar.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Holanđani su ostaci nacizma i fašisti

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je zbog poteza holandskih vlasti da zabrane sletanje aviona u kojem je bio ministar spoljnih poslova Turske, Vladu Holandije nazvao kukavicama, ostacima nacizma i fašistima.

Erdogan se u obraćanju građanima u Istanbulu osvrnuo i oštro reagovao na odluku Vlade Holandije.

"Vi, koliko god želite, zabranite let našem ministru spoljnih poslova, ali videćemo kako će vaš avion letiti u Tursku. Naravno, ovde govorim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << o diplomatiji, a ne o putovanju građana. To ćemo razmatrati na taj način", rekao je Erdogan.

Dodao je da holandske vlasti ne znaju šta su ni diplomatija, ni politika.

"Kako su samo plašljivi i kukavice. Oni su ostaci nacizma, oni su fašisti. Znajte to", rekao je predsednik Turske.

Vlada Holandije povukla je dozvolu za sletanje ministru spoljnih poslova Republike Turske Mevlutu Čavušogluu, a kao razlog je navela "sigurnost" i "javnu bezbednost".

Čavušoglu je ranije izjavio da će u slučaju da Holandija povuće dozvolu za sletanje, sankcije Turske na ekonomskom i političkom planu biti vrlo teške. Čavušoglu je planirao da večeras održi govor u zgradi glavnog konzulata Turske u Roterdamu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.