Erdogan: Ako u Idlibu polete rakete...

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Ako u Idlibu polete rakete...

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da je saradnja sa Rusijom vrlo važna u kontekstu moguće operacije sirijskih vladinih snaga u provinciji Idlibu.

- Ako u Idlibu polete rakete, poginuće mnogo ljudi, pre svih izbeglice koje će krenuti ka Turskoj, spasavajući se od humanitarne katastrofe - rekao je Erdogan.

On smatra da se ovaj proces može sprečiti uz pomoć odluke koja će biti doneta kroz pregovore.

Turski predsednik je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izrazio i nadu da će na predstojećem sastanku šefova Rusije, Turske i Irana o Siriji 7. septembra biti "postignut rezultat kako bi se sprečile neproporcionalne akcije" vladinih snaga.

Erdogan je dodao i da je Turska nezadovoljna zbog toga što se odugovlači sa implementacijom sporazuma sa SAD o Manbidžu.

- Nažalost, proces ne ide u pravom smeru. Naši ministri inostranih poslova i odbrane će razgovarati (sa SAD) i nadam se napretku - kazao je Erdogan turskim novinarima u avionu prilikom povratka iz Kirgistana, javlja "Haberturk".

On je dodao da u bliskoj budućnosti nema nameru da traži razgovore sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Erdogan: Saradnja sa Rusijom u kontekstu moguće operacije sirijskih snaga u Idlibu veoma važna

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2018

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da je saradnja sa Rusijom vrlo važna u kontekstu moguće operacije sirijskih vladinih snaga u provinciji Idlibu.. . „Ako u Idlibu polete rakete, poginuće mnogo ljudi, pre svih izbeglice koje će krenuti ka Turskoj, spasavajući se od humanitarne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.