Erdogan: Saradnja sa Rusijom u kontekstu moguće operacije sirijskih snaga u Idlibu veoma važna

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2018, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Saradnja sa Rusijom u kontekstu moguće operacije sirijskih snaga u Idlibu veoma važna

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da je saradnja sa Rusijom vrlo važna u kontekstu moguće operacije sirijskih vladinih snaga u provinciji Idlibu.

„Ako u Idlibu polete rakete, poginuće mnogo ljudi, pre svih izbeglice koje će krenuti ka Turskoj, spasavajući se od humanitarne katastrofe. Mi ovaj proces možemo sprečiti uz pomoć odluke koja će biti doneta kroz pregovore“, rekao je Erdogan.
 
On je izrazio i nadu da će na predstojećem sastanku šefova Rusije, Turske i Irana o Siriji 7. septembra biti „postignut rezultat kako bi se sprečile neproporcionalne akcije“ vladinih snaga.

Provinciju Idlib trenutno u velikoj meri ne kontrolišu sirijske snage, a gde se nalaze militante grupe koje vrše periodične napade na položaje sirijskih trupa.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.