Erdogan: Ako se poljulja Turska poljuljaće se i Sirija, Libija, Bosna...

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2019, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Ako se poljulja Turska poljuljaće se i Sirija, Libija, Bosna...

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da, "ako se poljulja Turska, poljuljaće se i Sirija, Irak, Jemen, Libija, Bosna i Hercegovina".

- Turska je za milione ljudi širom sveta simbol mira, blagostanja i poverenja - rekao je Erdogan građanima u severozapadnom turskom gradu Kočeliju, javlja agencija Anadolija.

- Oni koji prstom prete Turskoj, najbolje bi bilo da uzmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << knjige i pročitaju istoriju. Oni koji nama prete na način da "ne smemo preći zapadno od Bosfora", neka najpre odu i nauče istoriju ove zemlje - poručio je turski predsednik.

Prema njegovim rečima, Turska je ime poslednje luke u koju će se, kada im je teško, skloniti brojna njena braća od Balkana do Kavkaza, od Turkmenistana do Afrike.

Naglasio je takođe da, ako oslabi turski narod, oslabiće i palestinsko pitanje, kao i pitanje Jerusalima.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Libija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.