ERDOGANOVE REČI ODZVANJAJU TURSKOM Ovo niko nije očekivao... U jeku kampanje ČUDO

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 12:40

ERDOGANOVE REČI ODZVANJAJU TURSKOM Ovo niko nije očekivao... U jeku kampanje ČUDO

Govoreći o eksploataciji prirodnih resursa u korist celog društva, kao primer za to je istakao Norvešku.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan tvrdi da je na području planine Gabar, koja se nalazi na jugoistoku Turske, pronađeno nalazište plina, čija je vrednost procenjena na milijardu dolara.

Ovo je izjavio na otvaranju sportskog kompleksa u gradu Akjazu, naglasivši da se će eksploatisati plin iz tog izvora.

Naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ova država prihode od plina i nafte koristi kao podršku svim društvenim kategorijama, prenosi Avaz.

- I mi ćemo to uraditi u našoj zemlji. Podržaćemo penzionisanje naših domaćica. Proširićemo stipendiranje na svim nivoima obrazovanja. Olakšaćemo zapošljavanje mladih tako što ćemo osigurati da barem jedna osoba iz svakog domaćinstva bude zaposlena - obećao je Erdogan.

Širom Turske u toku predizborne kampanje prisustvuje otvaranju građevinskih kompleksa. Između ostalih, otvorio je i dugoočekivani finansijski centar u Istanbulu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.