ERDOGAN OPET OPLEO PO IZRAELCIMA! Turski predsednik ne prestaje da provocira, izneo niz TEŠKIH uvreda: Ubilačka, okrutna, zločinačka, lažljiva vlada

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 00:03

ERDOGAN OPET OPLEO PO IZRAELCIMA! Turski predsednik ne prestaje da provocira, izneo niz TEŠKIH uvreda: "Ubilačka, okrutna, zločinačka, lažljiva vlada"

Lider Turske komentariše u svom stilu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan apelovao je danas na međunarodnu zajednicu da izvrši veći pritisak na Izrael kako bi obezbedio da više humanitarne pomoći bude dopremljeno u Pojas Gaze, i dodao da će Ankara povećati količinu humanitarne pomoći koju će poslati tokom svetog muslimanskog meseca Ramazana.

Erdogan je kritikovao zapadne zemlje zbog podrške Izraelu, rekavši da su dale izraelskom premijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Benjaminu Netanijahuu priliku da izvrši ''divlje napade'' na Pojas Gaze usled njihovog ''neodlučnog stava'', prenosi Rojters.

- Šta god da uradi izraelsko rukovodstvo, ono ne može da sakrije realnost da je to ubilačka, okrutna, zločinačka, lažljiva i fašistička vlada - rekao je Erdogan.

On je istakao da su pozivi zapadnih zemalja na smirenost bili besmisleni, dok se podrška Izraleu nastavlja.

- Svi dobro znamo da dokle god traju napadi na Gazu i opsada, količina pomoći nije dovoljna. Najhitnije je da se poveća broj kamiona koji prolaze kroz prelaz Rafa. Naravno, potrebno je da se Izraelu nametne pritisak u tom smislu - rekao je turski predsednik.

Prošle sedmice, turski Crveni polumjesec poslao je najveću pošiljku pomoći do sada u Gazu, otpremivši brod koji je prevozio oko 3.000 tona hrane, lekova i humanitarne opreme.

Turska, koja je oštro kritikovala Izrael zbog njegove vojne ofanzive u Gazi i podržala korake da se izraelskom rukovodstvu sudi za genocid, više puta je pozivala na prekid vatre, i poslala više od 40.000 tona humanitarne pomoći preko Egipta.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.