Izvor: Blic, 15.Jul.2019, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN NE ODUSTAJE, A TRAMP ĆUTI Zašto je turski predsednik odlučio da se baš sada DOPREMI RUSKI S-400?

Komponente ruskog raketnog sistema S-400 koje su 12. jula pristigle u vazdušnu bazu u blizini Ankare neće moći da prođu neopaženo, pogotovo ako se uzme u obzir prethodno američko protivljenje ovakvom potezu Turske. Reakcija Sjedinjenih Američkih Država sigurno neće izostati, samo se postavlja pitanje kako će se odnosi između dve članice Severnoatlantskog pakta nakon iskazane neposlušnosti Turske razvijati u narednom periodu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Visoka cena turske kupovine ruskog oružja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jul.2019, 07:34

Odluka Ankare da kupi ruski sistem S-400, uprkos upozorenjima Vašingtona, ne samo što je ugrozila strateške odnose dve zemlje, već bi Turska mogla da bude na udaru američkih sankcija i da bude isključena iz programa naprednog borbenog aviona F-35 u koji je već uložila značajna sredstva.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.