ERDOGAN IZNEO VAŽAN PREDLOG, PRETNJA JE VELIKA: Turska vojska je SPREMNA, ovo je od ogromnog značaja za Ankaru!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2023, 22:37

ERDOGAN IZNEO VAŽAN PREDLOG, PRETNJA JE VELIKA: Turska vojska je SPREMNA, ovo je od ogromnog značaja za Ankaru!

Turski predsednik se obratio parlamentu zemlje

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan predložio je parlamentu da produži rok važenja dozvole za slanje oružanih snaga te zemlje u Libiju za 24 meseca.

- Nastavak prekida vatre i procesa političkog dijaloga u Libiji, kao i uspostavljanje mira i stabilnosti kao rezultat ovog procesa, od velikog su značaja za Tursku - navodi se u predlogu koji je potpisao turski lider, prenela je turska nacionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << televizija TRT.

Turski parlament je prvi put odobrio slanje trupa u Libiju na godinu dana u januaru 2020, a mandat trupa se periodično produžava.

- Pretnje koje dolaze iz Libije i dalje su rizik za Tursku i ceo region. U slučaju nastavka napada na legitimnu vladu, interesi Turske u mediteranskom basenu i severnoj Africi biće negativno pogođeni - ističe se u predlogu.

Kako se navodi, sprečavanje nastavka sukoba ima značaj za obezbeđivanje završetka vojnih i političkih pregovora koji se vode pod okriljem UN. Libiju razdiru građanski rat i nestabilnost od svrgavanja dugogodišnjeg lidera Moamera Gadafija 2011. godine.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.