ERDOGAN I RAISI HITNO RAZGOVARALI: Turska i Iran razmatraju preduzimanje novih koraka, napadi Izraela na Gazu su NEZAKONITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2023, 00:35

ERDOGAN I RAISI HITNO RAZGOVARALI: Turska i Iran razmatraju preduzimanje novih koraka, napadi Izraela na Gazu su NEZAKONITI

Obavili važan telefonski razgovor

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i njegov iranski kolega Ebrahim Raisi razgovarali su telefonom o, kako se navodi iz kabineta turskog predsednika, "nezakonitim" izraelskim napadima na Gazu.

Prema saopštenju Direkcije za komunikacije predsednika Turske, Erdogan i Raisi su razmenili mišljenja o mogućim koracima koje treba preduzeti za trajni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prekid vatre u regionu, uz isporuku humanitarne pomoći palestinskom narodu, prenela je Anadolija.

Erdogan je naglasio važnost zauzimanja zajedničkog stava muslimanskog sveta, posebno Turske i Irana u suočavanju s, kako se navodi, "izraelskim zločinima na palestinskim teritorijama", dodaje se u saopštenju.

On je dodao da će Ankara i Teheran nastaviti da rade zajedno na trajnom prekidu vatre i postizanju trajnog mira. Lideri su razmenili i mišljenja o pripremama i agendi sastanka Tursko-iranskog Veća za saradnju na visokom nivou koji će se održati u Turskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.