EP ZA JUNIORE: Srbija izborila meč za peto mesto

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 15:26

EP ZA JUNIORE: Srbija izborila meč za peto mesto

Trijumf protiv Turske.

Juniorska reprezentacija Srbije igraće za peto mesto na Evropskom prvenstvu na Кritu, pošto je u utakmici razigravanja za plasman bila bolja od Turske – 76:55 (23:12, 20:17, 7:14, 26:12).

Protivnik našeg tima u utakmici za 5. mesto biće bolji iz duela Litvanije i Nemačke.

Taj meč se igra u nedelju od 12,30 časova.

Tim koji vodi trener Nenad Čanak, odlično je počeo. Već u prvom periodu napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dvocifren kapital – 16:6, koliko je bilo posle poena Matije Belića u 7. minutu. Već u ovom delu naši momci su išli i na plus 13. Bili su konkretniji na obe polovine terena i – uz određene oscilacije u igri – prednost održavali do kraja meča.

Turska je uzvratila u trećem periodu, prišla na minus šest – 40:46. Međutim, poenima Mihaila Petrovića, Orlići su odbili taj nalet rivala, posle čega više nije bilo nikakve opasnosti.

Najefikasniji u našem timu bio je Nikola Šaranović sa 16 poena, Mihailo Petrović je dodao 15, uz 6 asistencija, Bogdan Zimonjić brojao do 13.

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.