E, VALA NEĆEŠ, TAJIPE Gradonačelnik Istanbula, na čistom bosanskom, uputio poruku Erdoganu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 20:14

"E, VALA NEĆEŠ, TAJIPE" Gradonačelnik Istanbula, na čistom bosanskom, uputio poruku Erdoganu (VIDEO)

Tursku sutra čeka drugi krug predsedničkih izbora.

Gradonačelnik Istanbula, Ekrem Imamoglu, uputio je uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Turskoj, oštru poruku aktuelnom šefu države, Redžepu Tajipu Erdoganu, i to na bosanskom.

Tursku sutra čeka drugi krug predsedničkih izbora, a snage će odmeriti Redžep Tajip Erdogan iz vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Kemal Kiličdaroglu iz Republikanske narodne partije (CHP).

Imamoglu se poslednjih dana aktivno uključio u predizbornu kampanju u Istanbulu. Posetio je između ostalog i predgrađe Bajrampašu gde velikim delom žive Bošnjaci.

- Strpljenjem i osmehom ubedićemo naše okruženje i odvesti ih do glasačke kutije. Nećemo ostaviti nijednu osobu iza sebe - poručio je Imamoglu.

Both Erdogan's alliance and opposition do everything to attract Turkish Balkan diaspora's vote.

In this video, Istanbul Mayor Imamoglu even speaks in Bosnian in Yildirim, a Bosniak getto.

"Ee Vala Nećeš Tajip"

"I swear Tayyip, You will not [win]" pic.twitter.com/cp1ulSo62k

— Hamdi Fırat Büyük (@HFiratBuyuk) May 26, 2023

Gradonačelnik Istanbula se u jednom momentu obratio i na bosanskom jeziku i poručio Erdoganu da neće osvojiti još jedan mandat.

- E, vala nećeš, Tajipe - rekao je Imamoglu na oduševljenje prisutnih.

Erdogan je pre dve nedelje u prvom krugu na izborima osvojio 49,5 odsto glasova dok je Kiličdarogluu pripalo 44,9 odsto.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Gradonačelnik Istanbula zaprijetio na bosanskom: E vala nećeš Tajip (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Maj.2023

ISTANBUL - Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu uputio je uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Turskoj oštru poruku aktuelnom šefu države Redžepu Tajipu Erdoanu i to na bosanskom jeziku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.