Dronovi Bayraktar od danas u arsenalu bezbjedonosnih snaga Kosova

Izvor: SandzakPress.net, 17.Jul.2023, 13:38

Dronovi Bayraktar od danas u arsenalu bezbjedonosnih snaga Kosova

Premijer Kosova Albin Kurti objavio je da su dronovi Bayraktar TB-2 stigli na Kosovu, te da su sada dio opreme Bezbjedonosne snage Kosova. Bezbjedonosne snage Kosova opremljene zahvaljujući investiciji Vlade Kosova, koja je najavila kupovinu još u maju ove godine. “Dodali smo dronove Bayraktar TB-2 u arsenal naše vojske, koje smo kao vlada kupili od Turske! U dvije godine povećali smo broj vojnika za više od 80 posto, a budžet za vojsku za više od 100 posto. Kosovo je sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << sigurnije nego ikada” kazao je Kurti. Bespilotne letjelice Bayraktar TB2 mogu letjeti do 27 sati, a osim oružanih napada, njihove glavne funkcije su obavještajne, nadzorne i izviđačke misije. Srbija je prethodno upozoravala Tursku da će, ako proda dronove Bayraktar Kosovu, to utjecati na odnose dviju država. The post Dronovi Bayraktar od danas u arsenalu bezbjedonosnih snaga Kosova appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Turska,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Kosovo ne može koristiti Bayraktar dronove bez odobrenja KFOR-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jul.2023

NATO-ova mirovna misija na Kosovu, KFOR, kaže da očekuje od kosovskih institucija koordinaciju u vezi sa upotrebom svih kategorija dronova, uključujući Bayraktar TB-2. U pisanoj izjavi za Radio Slobodna Evropa( RSE), KFOR podsjeća da komandant ove misije ima primarnu nadležnost nad vazdušnim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.