Đurić upoznao turskog ambasadora sa problemima na KiM

Izvor: RTS, 10.Jul.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić upoznao turskog ambasadora sa problemima na KiM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sastao se sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem i tom prilikom ga upoznao sa problemima u snabdevanju srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji osnovnim životnim namirnicama nakon odluke Prištine da uvede takse od sto odsto na proizvode iz centralne Srbije.
Priština, kako je upozorio Marko Đurić, i dalje nastoji da na sve načine spreči ili oteža >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dostavljanje hrane i lekova, zbog čega je snabdevanje stanovništva, pre svega na severu Kosova i Metohije, neizvesno i neredovno. 

Priština je na taj način, prema Đurićevim rečima, stvorila atmosferu u kojoj je nemoguć nastavak dijaloga sa Beogradom, ali i nanela udarac naporima da se smanji međuetnički jaz na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
Đurić je dodao je da Beograd ostaje opredeljen za dijalog, jer je nesuglasice na Zapadnom Balkanu moguće rešavati isključivo dogovorom i kompromisom, a svaki pokušaj nametanja rešenja kroz jednostrane akte i provokacije za posledicu neminovno ima destabilizaciju prilika.
Pogledaj vesti o: Turska,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić upoznao turskog ambasadora sa problemima na KiM

Izvor: B92, 10.Jul.2019

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Turske i tom prilikom ga upoznao sa problemima u snabdevanju srpskog stanovništva na KiM..Priština, kako je Tanžua Bilgiča upozorio Đurić, i dalje nastoji da na sve načine spreči ili oteža dostavljanje hrane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.