Đerlek: Bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou

Izvor: SandzakPress.net, 31.Avg.2023, 14:11

Đerlek: Bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek ocenio je danas u razgovoru sa generalnim konzulom Turske u Novom Pazaru Bašarom Bašolom da su bilateralni odnosi dve zemlje, u ovom trenutku, na visokom nivou. Ministar Đerlek zahvalio je turskom konzulu, koji završava svoj mandat u Srbiji, na predanom radu i ličnom zalaganju na unapređenju saradnje i učvršćivanju ekonomskih i političkih odnosa dveju zemalja. Kako je naveo, Turska je među prvih deset spoljnotrgovinskih partnera, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << sa oko 400 miliona dolara direktnih investicija i više od hiljadu turskih kompanija koje posluju u našoj zemlji. Đerlek je istakao da očekuje veće turske investicije i u sandžakim opštinama, ali i drugim nerazvijenim delovima Srbije. Naglasivši da je saobraćajna infrastruktura preduslov za dolazak investitora, ministar je istakao da su turske kompanije pružile veliki doprinos u izgradnji saobraćajnica, kao što su Tutin – Novi Pazar i Ivanjica – Sjenica, čija izgradnja je u toku. Konzul Bašol ukazao je na to da su turske kompanije zainteresovane i za izvođenje radova na putevima koji će spojiti i druge gradove i opštine Sandžaka, navodeći da očekuje da Srbiji i Turskoj tek predstoje veliki zajednički projekti, zahvaljujući izuzetnoj političkoj saradnji zvaničnika naših zemalja. Bašol je ocenio i da je Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA), kroz mnogobrojne projekte, doprinela promociji međunarodne saradnje, unapređenju obrazovne infrastrukture i očuvanju kulturnog nasleđa u Srbiji. Ministar Đerlek ocenio je da je otvaranje Generalnog konzulata Turske, kruna saradnje dve zemlje i turskom konzulu poželeo puno uspeha u daljem profesionalnom radu, zahvalivši na ličnom doprinosu u izgradnji bliskih veza između dva naroda.   The post Đerlek: Bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Đerlek: Bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2023

Ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek rekao je danas u razgovoru sa odlazećim generalnim konzulom Turske u Novom Pazaru Bašarom Bašolom da su bilateralni odnosi dve zemlje, u ovom trenutku, na visokom nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.