Delovi S-400 stigli u Tursku, SAD najavile sankcije

Izvor: RTS, 12.Jul.2019, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delovi S-400 stigli u Tursku, SAD najavile sankcije

Prva serija komponenti ruskog PVO sistema S-400 isporučena je vazduhoplovnoj bazi nedaleko od Ankare, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane. Gardijan ocenjuje da bi SAD zbog toga mogle da uvedu sankcije Ankari, svojoj saveznici u NATO-u.
Preostale komponente S-400 biće isporučene narednih dana, izvestila je turska uprava industrije odbrane, prenosi Tas.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tursku su danas sletela najmanje dva teretna aviona An-124, a ruska služba za vojnu i tehničku saradnju je potvrdila da je počela isporuka i da se nastavlja prema planu. 
SAD se protive tom sporazumu i pokušavaju da spreče Ankaru u njenoj nameri da kupi ruski raketni sistem, za koji kažu da nije kompatibilan sa naoružanjem NATO-a.
Vašington je ranije zapretio Ankari da će je isključiti iz programa F-35 ako taj sistem kupi od Rusije.

Ankara je poručila da je S-400 potreban iz strateških razloga, posebno zbog odbrane južne granice sa Sirijom i Irakom.
S-400 može da pogodi mete na udaljenosti od 400 kilometara i na visini do 35 kilometara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela isporuka ruskog S-400 Turskoj: Šta će Amerika reći na ovo?

Izvor: B92, 12.Jul.2019

Prva serija komponenti ruskog protivraketnogsistema S-400 isporučena je vazduhoplovnoj bazi nedaleko od Ankare, saopštilo je tursko ministarstvo odbrane...Preostale komponente S-400 biće isporučene narednih dana, izvestila je turska uprava industrije odbrane, prenosi Tas...SAD se protive tom sporazumu...

Nastavak na B92...

Ruski s-400 cepa NATO

Izvor: Večernje novosti, 13.Jul.2019, 09:55

Moskva započela najavljivanu isporuku protivraketnog sistema Turskoj. Vašington ljut i sprema uvođenje ekonomskih sankcija Ankari? ISPORUKA ruskog protivraketnog sistema S-400 Turskoj koja je izazvala toliko zabrinutosti Sjedinjenih Država i oštre zamerke NATO, počela je u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.