Izvor: MozzartSport.com, 13.Jul.2020, 10:18

Da li danas pada odluka o tituli u Turskoj?

Bašakšehir ima velika četiri boda više u odnosu na Trabzon, tri kola pre kraja šampionata Turske. Ključa i na dnu. Kajzeri Roberta Prosinečkog ima imperativ pobede na svom terenu protiv nezainteresovanog Gacijantepa.

Na pomolu novi turski poredak. Titula izgleda ne mrda iz Istanbula, samo je Galatasaraj davno izgubio krunu. Bašakšehir, miljenik turskog predsednika Tajipa Redžipa Erdogana, tri kola >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pre kraja, na pragu je titule, prve u istoriji. Ekipa iz Istanbula ima četiri boda više od jedinog konkurenta Trabzona, koji je prošle nedelje neočekivano napravio kiks na svom terenu protiv Antalije (2:2). Možda danas i padne odluka o šampiona, mada je realnije da još sačekamo sa promocijom novog vladara Turske.

Bašakšehir danas (20.00) neće imati nimalo lak zadatak u Konji protiv domaćina koji se grčevito bori za opstanak. Konja je na mestu koje vodi u niži rang, pa je ova utakmica biti ili ne biti za domaćina. Kvalitet je na strani gostiju iz Istanbula za koje odlično ove sezone igra nekadašnji fudbaler Vojvodine Danijel Aleksić.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Srbin se posle epizode u Saudijskoj Arabiji brzo vratio u Tursku i igra odlično. Uz reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Višću i iskusnog Senegalca Dembe Baa je ključni igrač lidera turske Superlige. Bašakšehir je izgubio samo dva boda u nastavku sezone posled pandemije virusa korona. Poslednji put je poražen u prvenstvu još 25. januara ove godine od gradskog rivala Fenerbahčea sa 2:0.

Svih pet utakmica u nastavku šampionata lider je odigrao 2-3 gola. U prvom delu sezone, Konja je odolela u Istanbulu, odigrala nerešeno – 1:1. Četiri utakmice u nizu ovih rivala bilo je dva ili manje golova.

Trabzon je izgubio čak 10 bodova u poslednjih 10 utakmica i prepustio čelu timu iz Istanbula. U nastavku sezone Norvežanin Aleksander Serlot nije ubojit kao ranije, pa je prepustio čelo liste strelaca napadaču Alanje Papisu Dembi Siseu koji je postigao 22 golova. U poslednje vreme ključni igrač ekipe iz grada na obali Cernog mora je Argentinac Hose Sosa. On je postigao oba gola prošle nedelje na svom terenu protiv Alanje, doduše sa bele tačke.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trabzon ide na noge (20.00) Denizliju koji je u očajnoj seriji. Ima samo bod u prethodnih pet kola nastavka sezone i doveo je u pitanje opstanak u društvu najboljih. U prvom delu sezone Trabzon je slavio sa 2:0, ali je Denizli bio bolji u Kupu Turske. Četiri poslednje utakmice ovih rivala su završene sa dva ili tri pogotka.

Osim borbe za titulu, ključa i na dnu. Kajzeri, koga s klupe predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki, imao je tri vezane pobede, povećao šanse da ostane u ligi, ali je posle poraza prethodne nedelje od Rizea u gostima sa 3:2 opet došao u situaciju da se bori za goli život. Dolazi odlični Gacijantep (17,30), ali nemotivisan pošto je izborio opstanak. To je šansa za domaćina.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prosinečki neće moći da računa na suspendovanog Brazilaca Gustava Kampanara. Za goste pod znakom pitanje je igranje rovitog Aziza Tetea. U prvom delu sezone Gazijantep je slavio sa ubedljivih 3:0.

Biće vatre i u Malatiji. Domaćin nije obezbedio opstanak, dok se Bešiktaš bori za treće mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona pošto je Trabzon na godinu dana izbačen iz Evrope.

TURSKA 1 - 32. KOLO

Subota

Gectepe - Genčerbirligi 1:3 (0:2)

/Octurk 89 - Sio 33, Stanču 45+3, Sesenjon 75pen/

Nedelja

Ankaragudžu - Galatasaraj 1:0 (0:0)

/Skarione 62pen/

Antalija - Alanja 1:0 (1:0)

/Jahović 22/

Fenerbahče - Sivas 1:2 (1:2)

/Turuč 27 - Kone 9pen, Kilinč 44/

Ponedeljak

17.30: (2,005) Kasimpaša (3,45) Rize (3,60)

17.30: (1,57) Kajzeri (3,80) Gacijantep (5,50)

20.00: (5,50) Denizli (3,80) Trabzon (1,65)

20.00: (4,10) Konja (3,40) Bašakšehir (1,95)

20.00: (3,35) Malatija (3,45) Bešiktaš (2,15)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Robert Prosinečki

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.