Čovek koji može da presudi: Daću podršku Kiličdarogluu ako...

Izvor: B92, 15.Maj.2023, 17:05

Čovek koji može da presudi: "Daću podršku Kiličdarogluu ako..."

Turska je birala predsednika, a dva kandidata sa najvećim brojem glasova Redžep Tajip Erdogan i Kemal Kiličdaroglu odmeriće snage u drugom krugu 28. maja.

Turski nacionalistički predsednički kandidat Sinan Ogan, koji je završio na trećem mestu na izborima održanim u nedelju, rekao je danas da može da podrži samo glavnog opozicionog kandidata Kemala Kiličdaroglua u drugom krugu ukoliko on pristane da ne daje ustupke prokurdskoj stranci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ogan je rekao da su za njega crvene linije borba protiv terorizma i vraćanje izbeglica.

Ogan je osvojio 5,2 odsto glasova birača u prvom krugu predsedničkih izbora u nedelju, preneo je Rojters. Aktuelni turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji je osvojio najviše glasova u nedelju, i Kiličdaroglu učestvovaće u drugom krugu predsedničkih izbora koji je zakazan za 28. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.