Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu i Tilerson razgovarali telefonom

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu razgovarao je danas o najnovijoj turskoj ofanzivi u Siriji sa američkim državnim sekretarom Reks Tilersonom, saopštili su turski zvaničnici.

Razgovor je inicirao Tilerson, ali nisu objavljeni bliži detalji, prenosi AP.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije danas da je u sirijskom regionu Afrin, koji je pod kontrolom Kurda, počela vojna operacija.

Turska vojska je izvela granatiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preko granice i saopštila da je pogodila skloništa koja koriste ekstremisti tri grupe - Kurdistanske radničke partije (PKK), Partije demokratskog jedinstva (PYD) i Jedinica za narodnu zaštitu (YPG).

Prethodno su ekstremisti pucali na turske položaje unutar Turske, preneo je Rojters.

Lavrov i Tilerson razgovarali o situaciji o Siriji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Reks Tilerson razgovarali su danas telefonom o situaciji na severu Sirije, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, Lavrov i Tilerson su razgovarali "o stanju u Siriji, uključujući i problem stabilnosti na severu zemlje i o promovisanju mirovnog resenje pod okriljem UN koje bi trebalo da se postigne Kongresu nacionalog dijalog Sirije, koji će se održati u Sočiju".

U razgovoru, organizovanom na američku inicijativu, razmotreni su i drugi globalni i bilateralni problemi, a dogovorili su se i da ostanu u bliskom kontatku, prenosi Tass.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lavrov i Tilerson razgovarali o situaciji u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2018, 12:34

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom s američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom o zaštiti stabilnosti na severu Sirije i unapređenju procesa mirnog rešavanja krize u toj zemlji pod okriljem Ujedinjenih nacija, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.. . U...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.