Čavušoglu: Turska odlučna da pređe Eufrat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu: Turska odlučna da pređe Eufrat

Turska je odlučna da pređe reku Eufrat i uđe na sever Sirije što je pre moguće, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu za "Hurijet".

Čavušoglu je naveo da su Turska i SAD postigle sporazum o gradu Manbidžu u guvernoratu Alepo u Siriji.

Kako kaže, dogovoreno je da se pripadnici kurdskih Jedinica za zaštitu naroda (YPG) potpuno povuku iz tog grada, prenosi Rojters.

Zvanična Ankara smatra da je YPG teroristička >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizacija.

Turska je ranije saopštila da planira da pokrene nove vojne operacije na području severoistočne Sirije. Turska je morala da odloži svoje planove zbog povlačenja američkih trupa iz Sirije, što je prošle nedelje najavio američki predsednik Donald Tramp, navodi Rojters
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.