Turska odlučna da uđe na sever Sirije

Izvor: RTS, 25.Dec.2018, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska odlučna da uđe na sever Sirije

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu rekao je za "Hurijet" da je Turska odlučna da pređe reku Eufrat i uđe na sever Sirije što je pre moguće.
Čavušoglu je naveo da su Turska i SAD postigle sporazum o gradu Manbidžu u guvernoratu Alepo u Siriji.

Kako kaže, dogovoreno je da se pripadnici kurdskih Jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za zaštitu naroda potpuno povuku iz tog grada, prenosi Rojters.
Zvanična Ankara smatra da su Jedinice za zaštitu naroda teroristička organizacija.
Turska je ranije saopštila da planira da pokrene nove vojne operacije na području severoistočne Sirije. Morala je da odloži svoje planove zbog povlačenja američkih trupa iz Sirije, što je prošle nedelje najavio američki predsednik Donald Tramp, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čavušoglu: Turska odlučna da pređe reku Eufrat i uđe na sever Sirije

Izvor: Vostok.rs, 25.Dec.2018

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu rekao je za "Hurijet" da je Turska odlučna da pređe reku Eufrat i uđe na sever Sirije što je pre moguće.. Čavušoglu je naveo da su Turska i SAD postigle sporazum o gradu Manbidžu u guvernoratu Alepo u Siriji. Kako kaže, dogovoreno je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.