Carinici na prelazu Gradina sprečili pokušaje krijumčarenja skoro 90.000 evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici na prelazu Gradina sprečili pokušaje krijumčarenja skoro 90.000 evra

Carinici su na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom zaplenili devize u iznosu od oko 90.000 evra koje su u dva odvojena slučaja pokušale da prokrijumčare osobe turske nacionalnosti, saopšteno je danas.

Kako se navodi, prvi slučaj dogodio se juče ujutru kada je na red za carinsku kontrolu pristigao automobil "kia" kojim su putovala dvojica državljana Nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << turske nacionalnosti.

"Iako su izjavili da pored ličnih stvari, sa sobom nose po 5.000 evra, detaljnim pregledom je utvrđeno drugačije stanje. U torbici koju je 49-godišnji suvozač nosio oko pojasa ispod jakne, otkriveno je 60.000 neprijavljenih evra, dok je kod vozača pronađeno 10.000 evra", navela je Uprava carina dodajući da je nemačkim državljanima vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra.

Carinici su na Gradini juče, tokom kontrole automobila "bmw" poljskih registarskih oznaka kojim su putovale dve osobe turske nacionalnosti, pronašli i više od 14.000 američkih dolara u kaseti ispred suvozačevog sedišta, 1.200 dolara i 700 evra u futroli za naočare kao i 11.200 evra kod suvozača.

Dodaje se da je u oba slučaja, novac koji prelazi dozvoljeni limit od 10.000 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Gradini otkriveno 90.000 neprijavljenih deviza

Izvor: Večernje novosti, 15.Mar.2019

Carinici su u saradnji sa policijom 14. marta na izlazu graničnog prelaza Gradina u dva slučaja sprečili pokušaj prenosa neprijavljenih deviza ukupne vrednosti gotovo 90.000 evra Carinici su u saradnji sa policijom 14. marta na izlazu graničnog prelaza Gradina u dva slučaja...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.