ČINE SVE DA ZAKOPAJU ISTINU: Misteriozna smrt specijalca koji je učestvovao u ubistvu Kašogija (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2018, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČINE SVE DA ZAKOPAJU ISTINU: Misteriozna smrt specijalca koji je učestvovao u ubistvu Kašogija (FOTO)

Jedan od 15 specijalnih agenata Saudijske Arabije, koji su u Turskoj osumnjičeni za surovo ubistvo novinara Džamala Kašogija, iznenada je poginuo u saobraćanoj nesreći, objavio je turski dnevnik "Jeni šafak".

Jedan od onih koji znaju istinu o zločinu je ućutkan. Mešal Albostani, poručnik specijalnih jedinica Kraljevskog vazduhoplovstva saudijske vojske, stradao je u svojoj zemlji u saobraćajnoj nesreći, o kojoj turski mediji ne donose više detalja.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << doputovao u Tursku u okviru grupe od 15 specijalaca. Na dan nestanka Kašogija, Albostani je odseo u hotelu "Viondhem grand" i napustio Istanbul istog dana privatnim letom. Istražitelji pretpostavljaju da je u diplomatskom prtljagu saudijskih specijalaca bilo i raskomadano telo Džamala Kašogija.

Saudi journalist ‘hit squad’ suspect Meshal Albostani 'dies in mysterious traffic accident' #JamalKashoggi https://t.co/z7QQt9h2BJ pic.twitter.com/UUsRk6UOgH

— Daily Star (@Daily_Star) October 18, 2018

List "Jeni šafak" preneo je da je nestali saudijski novinar mučen i ubijen u saudijskom konzulatu, gde je otišao 2. oktobra, otkad mu se gubi svaki trag.

Why do we still know so little about Saudi journalist Jamal Khashoggi's disappearance? https://t.co/gW0Y7CYFs5 (via @CNNOpinion) pic.twitter.com/glrwU51DyT

— CNN (@CNN) October 17, 2018

List je opisao audio-snimak o navodnom ubistvu Hašogija, na kom se čuje glas saudijskog generalnog konzula koji je rekao: "Uradite to negde drugde jer ću imati nevolje". Turski list je dodao da su Saudijci mučili Kašogija.

Šef američke diplomatije Majk Pompeo doputovao je danas u Tursku na razgovore sa zvaničnicima o Kašogiju. Pompeo je pre Ankare posetio Rijad, gde je razgovarao sa saudijskim kraljem Salmanom i njegovim sinom, prestolonaslednikom Muhamedom ben Salmanom.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.