ČESTITAM NA PREUZIMANJU DUŽNOSTI Putin uputio pozdrave Erdoganu povodom novog predsedničkog mandata (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2023, 00:59

"ČESTITAM NA PREUZIMANJU DUŽNOSTI" Putin uputio pozdrave Erdoganu povodom novog predsedničkog mandata (VIDEO)

Erdogan je danas položio zakletvu za novi petogodišnji predsednički mandat.

Predsednik ruske Dume, Vjačeslav Volodin, koji je danas bio na inauguraciji predsednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana, preneo je novoizabranom predsedniku pozdrave ruskog kolege Vladimira Putina i čestitku na izboru, saopštila je Državna duma. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Turkish President Erdogan's inauguration ceremony was attended by 50 heads of state, 13 prime ministers, parliamentary and ministerial-level officials, and representatives of international organizations https://t.co/7spwKc6a3Q pic.twitter.com/WHM6MNro2a

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) June 3, 2023

- Predsednik Državne dume preneo je iskrene pozdrave ruskog predsednika Putina i čestitao mu je na preuzimanju dužnosti u novom petogodišnjem mandatu - navodi se na sajtu Dume, preneo je TASS.

Erdogan je danas položio zakletvu za novi petogodišnji predsednički mandat.

- Zaklinjem se svojom čašcu i integritetom pred velikom turskom nacijom i istorijom da cu čuvati postojanje i nezavisnost države, da cu se pridržavati ustava, vladavine prava, demokratije, principa i reformi Ataturka, i principa sekularne Republike - rekao je Erdogan na ceremoniji inauguracije u parlamentu u Ankari, prenosi Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.