Biciklisti krenuli iz Beograda do Istanbula

Izvor: Radio 021, 28.Apr.2018, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklisti krenuli iz Beograda do Istanbula

Četvoro biciklista iz Srbije i Turske krenuli su s Kalemegdana na putovanje do Istanbula.

Put će preći u devet etapa: Beograd-Srebrno jezero, Srebrno jezero-Zaječar, Zaječar-Pirot, Pirot-Sofija, Sofija-Pazardžik, Pazardžik-Haskovo, Haskovo-Edirne, Edirne-Čorlu, Čorlu-Istanbul.

Četvoro biciklista iz Srbije i Turske krenulo je od Stambol kapije na Kalemegdanu na putovanje do Beogradske kapije u Istanbulu, povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Turskoj, koja je planirana za 7. maj,

Sponzori putovanja Ouzhana Ermiša, Muhameda Alija Uuza, Aleksandra Mijatovića i Milice Rakić su istanbulska opština Fatih i turska fabrika bicikala "Salkano" (Salcano).

"Potrudićemo se da ih (predsednike Srbije i Turske) dočekamo na najlepši mogući način, pozitivni i nasmejani i biće nam vrlo drago sto imamo takvu čast i priliku da ih dočekamo", rekla je Rakićeva za Tanjug.

Kako je istakla, njen motiv da krene na ovaj put je spajanje dve države, Srbije i Turske, spajanje Istanbula i Beograda i "sklapanje novih prijateljstava i druženje na dva točka". Put dug 1.200 kilometara trajaće devet dana, a biciklisti će dnevno između 100 i 160 kilometara.

Autor: be

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.