Vučić ispratio bicikliste do Istanbula, Ljajić ih zalio

Izvor: B92, 28.Apr.2018, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić ispratio bicikliste do Istanbula, Ljajić ih zalio

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić ispratio je četvoro biciklista iz Srbije i Turske koji s Kalemegdana kreću na putovanje do Istanbula.

Vučić je rekao novinarima na Kalemegdanu da ta akcija govori o sve ozbiljnijem i snažnijem povezivanju Srbije i Turske.

On je ispred Stambol kapije na Kalemegdanu srpskim biciklistima poručio da svojim učešćem ne predstavljaju samo sebe, već celu Srbiju.

"Oni predstavljaju sve one radnike koji su poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina dobili posao u turskim kompanijama i one koji će tek dobiti posao", kazao je Vučić.

Ispraćaju biciklista prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar Rasim Ljajić koji je za biciklistima prosuo vodu za sreću.

Povodom posete Vučića Turskoj koja je planirana za 7. maj, četvoro biciklista iz Srbije i Turske krenulo je od Stambol kapije na Kalemegdanu na putovanje do Beogradske kapije u Istanbulu.

Sponzori putovanja Ouzhana Ermiša, Muhameda Alija Uuza, Aleksandra Mijatovića i Milice Rakić su istanbulska opština Fatih i turska fabrika bicikala "Salkano" (Salcano).

"Potrudićemo se da ih (predsednike Srbije i Turske) dočekamo na najlepši mogući način, pozitivni i nasmejani i biće nam vrlo drago sto imamo takvu čast i priliku da ih dočekamo", rekla je Rakićeva za Tanjug.

Kako je istakla, njen motiv da krene na ovaj put je spajanje dve države, Srbije i Turske, spajanje Istanbula i Beograda i "sklapanje novih prijateljstava i druženje na dva točka".

Put dug 1.200 kilometara trajaće devet dana, a biciklisti će dnevno između 100 i 160 kilometara.

Put će preći u devet etapa: Beograd-Srebrno jezero, Srebrno jezero-Zaječar, Zaječar-Pirot, Pirot-Sofija, Sofija-Pazardžik, Pazardžik-Haskovo, Haskovo-Edirne, Edirne-Čorlu, Čorlu-Istambul.

Iz turske ambasade navode da je “ovaj gest entuzijasta biciklizma još jedna potvrda izvanrednih odnosa između Srbije i Turske koji se ovoga puta celom svetu predstavljaju i na polju sportske saradnje”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povezivanje Srbije i Turske, biciklisti na putu do Istanbula

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je četvoro biciklista iz Srbije i Turske, koji su s Kalemegdana krenuli na putovanje do Istanbula povodom njegove predstojeće posete Turskoj...Vučić je rekao da ta akcija govori o sve ozbiljnijem i snažnijem povezivanju Srbije i Turske. On je ispred...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.