Izvor: RTS, 16.Okt.2020, 19:45

Beograd i Ljubljana na zajedničkom putu razvoja brze železnice

Gradonačelnici Beograda i Ljubljane potpisali su u glavnom gradu Srbije pismo o namerama, kojim se definiše inicijativa za razvoj brze železnice između Centralne i Jugoistočne Evrope.
Deo projekta, koji je pokrenuo prvi čovek Ljubljane, pored Srbije i Slovenije, trebalo bi da budu i Evropska komisija, Austrija, Italija, Hrvatska, Bugarska i Turska.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković smatra da će se manje koristiti avioni. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Ako želimo da dolazi u nekim boljim vremenima do razmene ljudi, robe, mislim da je pruga najvažnija, pruga koja je nastala pre 200 godina, ovim dobija jedan novi moment", ocenio je Janković.
Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda, kaže da je vrlo važno da takve inicijative kreću od lokalnih samouprava.
"Da pokažemo još jednom da gradovi, ovako značajni, veliki i lepi gradovi mogu da utiču na razvoj celog regiona, na konekciju između država, a što je još važnije bliskiju i bolju saradnju između svih građana ovih gradova", istakao je Radojičić.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.