BLOKADA ZA ERDOGANA: Kanada stopirala izvoz oružja u Tursku, pronađeni dokazi o zloupotrebi vojne tehnologije

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2020, 22:28

BLOKADA ZA ERDOGANA: Kanada stopirala izvoz oružja u Tursku, pronađeni dokazi o zloupotrebi vojne tehnologije

Prema rečima Šampanja pojavile su se tvrdnje da se kanadska tehnologija upotrebljava u vojnim sukobima u Nagorno-Karabahu

Ministar spoljnih poslova Kanade Fransoa-Filip Šampanj je izjavio da je zaustavio sve dozvole za izvoz u Tursku zbog izveštaja o upotrebi kanadskog oružja u sukobima u Nagorno-Karabahu.

Prema rečima Šampanja, u poslednjih nekoliko dana pojavile su se tvrdnje da se kanadska tehnologija upotrebljava u vojnim sukobima u Nagorno-Karabahu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ministar spoljnih poslova Kanade je dao nalog da se ove tvrdnje istraže.

- U skladu sa strogim kanadskim režimom kontrole izvoza i istragom, suspendovao sam odgovarajuće dozvole za izvoz u Tursku - navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Kanadski ministar spoljnih poslova prošle nedelje je rekao da će obustaviti izdavanje dozvola za izvoz vojnih proizvoda u Tursku, ako se utvrdi da njihova upotreba dovodi do kršenja ljudskih prava. Šampanj je tada naveo da je on za "pridržavanje najvišim standardima" prilikom razmatranja zahteva za izvoz, a takođe je ukazao na činjenicu da Kanada poštuje ugovor Ujedinjenih nacija o trgovini oružjem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kanada suspendovala izvozne dozvole za vojnu opremu Turskoj: Bajraktar možda ostaje bez L3 optoelektronike

Izvor: TangoSix.rs, 06.Okt.2020, 10:16

Englesko izdanje Sputnjika prenelo je juče saopštenje ministra inostranih poslova Kanade Fransoe-Filipa Šampanja da je Otava suspendovala izvozne dozvole Turskoj zbog optužbi da se kanadska vojna oprema koristi u sukobu oko Nagorno-Karabaha.. Još prošle nedelje, kanadski premijer Džastin Trudo...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.