Auto-put Beograd - Sarajevo važan za čitav region

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto-put Beograd - Sarajevo važan za čitav region

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Turske u Beogradu Tanžuom Bilgičem o zajedničkim infrastrukturnim projektima, pre svega autoputa do Sarajeva, uoči posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji.

Srbija i Turska značajno su unapredile svoju saradnju u oblasti infrastrukture, o čemu govori i to da smo od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine do leta pripremili sve za izgradnju prve deonice autoputa Beograd-Sarajevo, Kuzmin - Sremska Rača, rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Projekat izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo, koji Srbija i Bosna i Hercegovina realizuju zajedno sa Turskom, veoma je važan ne samo za zemlje koje u njemu učestvuju, već i za čitav region, dodala je ona.

Mihajlović i Bilgič su ocenili da infrastrukturni projekti za koje su potpisani ugovori sa turskom kompanijom "Tašjapi" dobro napreduju, uključujući i trenutno najveći među njima, izgradnju prve deonice autoputa Beograd-Sarajevo, od Kuzmina do Sremske Rače, na kojoj se očekuje da zajedno obiđu radove predsednici Srbije i Turske.

Bilgič je ocenio da je poseta Erdogana prilika da se dodatno unapredi saradnja u oblasti infrastrukture i da se razgovara i o aktuelnim i o potencijalnim novim projektima.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.