Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović i Bilgič: Auto-put Beograd-Sarajevo važan za ceo region

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Turske u Beogradu Tanžuom Bilgičem o zajedničkim infrastrukturnim projektima dve zemlje i predstojećoj poseti predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji.

"Srbija i Turska značajno su unapredile svoju saradnju u oblasti infrastrukture, o čemu govori i to da smo od početka godine do leta pripremili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sve za izgradnju prve deonice auto-puta Beograd-Sarajevo, Kuzmin-Sremska Rača. Projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, koji Srbija i Bosna i Hercegovina realizuju zajedno sa Turskom, veoma je važan ne samo za zemlje koje u njemu učestvuju, već i za čitav region", rekla je Mihajlović.

Na sastanku je ocenjeno da infrastrukturni projekti za koje su potpisani ugovori sa turskom kompanijom Tašjapi dobro napreduju, uključujući i trenutno najveći među njima, izgradnju prve deonice auto-puta Beograd-Sarajevo, od Kuzmina do Sremske Rače, na kojoj se očekuje da zajedno obiđu radove predsednici Srbije i Turske.

Ambasador Bilgič rekao je da je poseta predsednika Erdogana prilika da se, između ostalog, dodatno unapredi saradnja u oblasti infrastrukture i da se razgovara i o aktuelnim i o potencijalnim novim projektima, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i inrastrukture.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Auto-put Beograd-Sarajevo važan za ceo region

Izvor: RTS, 01.Okt.2019

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je sa ambasadorom Turske u Beogradu Tanžuom Bilgičem o zajedničkim infrastrukturnim projektima dve zemlje i predstojećoj poseti predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji. ...

Nastavak na RTS...

AUTO-PUT BEOGRAD-SARAJEVO VAŽAN ZA CEO REGION Bilgič: "Poseta Erdogana Srbiji prilika da se dodatno unapredi saradnja u oblasti infrastrukture"

Izvor: Blic, 01.Okt.2019

Projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, koji Srbija i BiH realizuju zajedno sa Turskom, veoma je važan ne samo za zemlje koje u njemu učestvuju, već i za ceo region, izjavila je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.