Izvor: Blic, 01.Dec.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić sa turskim ministrom energetike Fatihom Donmezom povodom završetka projekta TANAP u Turskoj

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se u Ipsali, sa turskim ministrom energetike i prirodnih resursa Fatihom Donmezom. Nakon sastanka, Antić je kazao da je Turska realizovala veliki projekat – izgradnju TANAP-a, gasovoda dugačkog gotovo 1850 km. On je podsetio da je cilj projekta TANAP da se prirodni gas koji se proizvodi na dva gasna polja Šah Deniz u Azerbejdžanu i u oblasti Kaspijskog mora, dopremi u Tursku i Evropu. Taj projekat zajedno sa gasovodom „Južni Kavkaz“ i Trans-jadranskim gasovodom TAP, sačinjava „Južni gasni koridor“, ukupnog kapaciteta 16 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Antić sa Donmezom o gasovodu TANAP: Energetska bezbednost ne poznaje granice

Izvor: RTS, 01.Dec.2019

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se u Ipsali, sa turskim ministrom energetike i prirodnih resursa Fatihom Donmezom i ocenio da je energetska bezbednost strateško i geopolitičko pitanje svake države koje ne poznaje granice, saopštilo je resorno ministarstvo. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.