Amerika uznemirena: Turska nam prkosi kupovinom ruskog S-400

Izvor: B92, 17.Jul.2019, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika uznemirena: Turska nam prkosi kupovinom ruskog S-400

Vašington -- Мark Esper, kandidat Donalda Trampa za novog ministra odbrane, izjavio je da je uznemiren zbog odluke Turske da prkosi SAD kupovinom S-400 od Rusije.

"Veoma je obeshrabrujuće to kako su se zaneli u proteklih nekoliko godina", rekao je Esper na saslušanju u Odboru američkog Senata za oružane službe o njegovoj kandidaturi.

Tramp je ranije izjavio da SAD neće prodati borbene avione F-35 Turskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto je Ankara odlučila da kupi raketni sistem S-400 od Rusije.

Sjedinjene Države su u više navrata upozorile Tursku da će nametnuti sankcije toj zemlji članici NATO i isključiti je iz programa borbenog aviona F-35, ako Ankara ne odustane od kupovine S-400.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.