Ambasador Srbije u Ankari: Vučić i pet ministara idu u Tursku

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Srbije u Ankari: Vučić i pet ministara idu u Tursku

Ambasador Zoran Marković rekao je da je više od četiri godine bio konzul Srbije u Istanbulu i da je u to vreme mnogo pažnje posvećeno ekonomskim pitanjima

Srpski predsednik Aleksandar Vučić i pet ministara u Vladi Srbije posetiće Tursku 7. maja, izjavio je srpski ambasador u Ankari Zoran Marković. On je ocenio da će odnosi dve zemlje u budućnosti biti zasnovani na ekonomiji. U intervjuu za tursku agenciju Anadolija, Marković je rekao da će u delegaciji s Vučićem biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i srpski ministri nadležni, između ostalog, za trgovinu, telekomunikacije i turizam, spoljnu politiku, saobraćaj, energetiku i poljoprivredu, što su, kako je naveo, oblasti buduće saradnje.

Pročitajte i:

Ambasador Marković, koji je 5. aprila predao akreditivna pisma predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, rekao je da je više od četiri godine bio konzul Srbije u Istanbulu i da je "u to vreme mnogo pažnje posvećeno ekonomskim pitanjima", ocenivši da je ekonomska saradnja Srbije i Turske u velikoj meri unapređena.

On je rekao da mnogi ljudi koji su napustili Jugoslaviju 1960-ih godina i iz različitih razloga žive u Turskoj predstavljaju "most između Srbije i Turske".

- Mentalitet naša dva naroda je potpuno isti. Svim mojim kolegama sam govorio da ako ne znate kako bi neko ovde, u Turskoj, reagovao na određenu situaciju, samo zamislite kako biste vi reagovali u istoj situaciji, i dobićete potpuno istu reakciju - izjavio je Marković za tursku agenciju, dodavši da Srbi i Turci imaju 6.000 zajedničkih reči.

Prema njegovim rečima, budući odnosi Srbije i Turske biće zasnovani na ekonomiji.

- Ako govorimo o zajedničkim interesima, ekonomskim interesima, uveravam vas da će naši bilateralni politički odnosi biti unapređeni... jer će to biti pokazatelj ekonomskog rasta - rekao je Marković.

Predsednik Srbije izjavio je nedavno da ga je predsednik Turske pozvao da poseti Ankaru 7. maja.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.