Ako Islamska država obnovi kalifat, Turska će biti odgovorna! I Makron za HITAN PREKID OFANZIVE U SIRIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Islamska država obnovi kalifat, Turska će biti odgovorna!" I Makron za HITAN PREKID OFANZIVE U SIRIJI

Turski vojnici i njihovi sirijski saveznici ušli su sinoć na severoistok Sirije.

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas Tursku da "što je pre moguće okonča" svoju ofanzivu u Siriji, jer postoji opasnost da tom ofanzivom Islamska država obnovi "svoj kalifat".

- Najoštrije osuđujem jednostranu vojnu ofanzivu u Siriji i pozivam Tursku da je okonča što je pre moguće - rekao je Makron na konferenciji za novinare.

Predsednik Francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je rekao da bi turska ofanziva protiv kurdskih boraca mogla da pomogne Islamskoj državi da obnovi "kalifat" i dodao da je to odgovornost koju preuzima Turska.

Turski vojnici i njihovi sirijski saveznici ušli su sinoć na severoistok Sirije u okviru ofanzive koju je Ankara pokrenula protiv kurdskih boraca.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

TEMPIRANA BOMBA! Dve zemlje, ogromna mržnja i GOMILA NUKLEARNIH BOMBI: Da li će na ovom mestu izbiti Treći svetski rat? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.