APSURDI Sloga iz Crnjelova svetli primer fudbala u Srpskoj: Trećeligaš ode u ANTALIJU, prvoligaši ostali na MEĆAVI

Izvor: Blic, 18.Jan.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APSURDI Sloga iz Crnjelova svetli primer fudbala u Srpskoj: Trećeligaš ode u ANTALIJU, prvoligaši ostali na MEĆAVI

Lider Regionalnog ‘’istoka’’ Sloga, pripreme će obaviti u turskom letovalištu Antaliji, dok je ta destinacija samo san za prvoligaše Republike Srpske.

Klub iz mesta kod Bijeljine je odlično organizovan i finansijski obezbeđen, za tri sezone napredovao je tri ranga i neće biti nikakvo čudo ako za dve sezone ostvari plasman u Prvu ligu Republike Srpske. Sa druge strane devet od 12 klubova iz Prve lige neće ići nigde na pripreme, planovi zvorničke Drine i Slavije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Istočnog Sarajeva vezani su za crnogorsko primorje, dok se u Tekstilcu iz Dervente čeka imenovanje šefa stručnog štaba i posle toga će biti određen plan priprema.

Lider entitetskog šampionata Borac je u velikim novčanim dugovima, uprava kluba je ostala dužna novac i nije ispoštovala niz obećanja, pa je stručni štab na čelu sa trenerom Vuletom Trivunovićem bio primoran da plan priprema prilagodi nimalo lakim vremenskim uslovima u Banjaluci i okolini.

Na sve to većina klubova je pomerila početak priprema, ali to će im malo pomoći, s obzirom na nove snežne padavine.

Drugoplasirani Rudar Prijedor takođe neće van granica BiH, a slična situacija je i u ostalim klubovima.

- Nažalost, odlasci u toplije destinacije su prošlost za većinu klubova. O tome sada možemo samo da maštamo i da se prilagođavamo uslovima koje imamo, odnosno da improvizujemo – istakao je trener Kozare iz Gradiške Velimir Stojnić.

Da je u fudbalu ipak najvažnija ljubav, a ne samo puko odrađivanje posla i uzimanje opštinskog novca pokazuje primer tima iz Crnjelova. Igrački kadar broji 26 kvalitetnih igrača, a u toku zimske pauze kao pojačanja su stigli Dragiša Komarčević, Davor Ljubojević, Miloš Dupor, Dalibor Mićić i braća Stanislav i Branislav Panić.

Prozivka za novu sezonu će biti obavljena 30. januara, dok će Sloga biti jedan od retkih timova iz BiH koji će pripreme za proleće odraditi u Turskoj.

- Jesenji deo sezone smo završili sa dv boda više u odnosu na Mladost iz Velike Obarske koja je glavni konkurent za prvo mesto. Na proleće moramo raditi još ozbiljnije, a u toku pauze smo se značajno pojačali sa šest novih igrača, dok je u stručni štab stigao Milorad Savić. Još nismo završili sa pojačanjima i imamo dovoljno vremena da angažujemo neko zvučnije ime. U klubu se gazduje domaćinski, a organizacija je sigurno bolja od većine timova Prve lige Republike Srpske. U poslednje dve i po godine zbog izgradnje našeg stadiona igrali smo da domaćini na raznim terenima, pa je uspeh zbog toga još veći. Od proleća ćemo konačno igrati na svom stadionu koji je još u izgradnji i kada bude u potpunosti završen ispunjavaće uslove za najjače rangove takmičenja – rekao je Dalibor Kapikul, šef stručnog štaba Sloge iz Crnjelova.

Radnik u Antaliji, Krupa na Ohridu

Dva premijerligaša iz Republike Srpske će pripreme za borbu za vrh tabele i plasman u Evropu odraditi van granica Bosne i Hercegovine. Radnik, kao i većina evropskih klubova, ide u Antaliju, dok će ekipa Krupe dve nedelje da provede na Ohridskom jezeru.

Trudili smo se da ekipi obezbedimo uslove za maksimalno ozbiljan rad, ali isto tako da se ne ponašamo rasipnički, jer smo svesni da je Krupa još uvek mali klub koji traži svoje mesto u Premijer ligi BiH – rekao je član uprave Krupe Dragomir Ilić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.