Izvor: Blic, 23.Maj.2024, 06:08

"SVE ISPOD 90 GLASOVA BI BIO USPEH" Danas u 16 sati glasanje o Rezoluciji o Srebrenici u Njujorku: Da li stiže potvrda da je svet podeljen?

Da bi Rezolucija o Srebrenici bila izglasana potrebna je prosta većina glasova na današnjoj sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku koja počinje u 16 sati po našem vremenu. Mediji iz BiH tvrde da je broj takozvanih sponzora ove rezolucije porastao sa 28 na 38, a analitičari ocenjuju da bi svaki broj ispod 90 glasova bio uspeh Srbije.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poznato kako će izgledati današnje glasanje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Izvor: Danas, 23.Maj.2024

Članice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija će na današnjoj sednici u Njujorku, koja počinje u 16 sati po srednjoevropskom vremenu, raspravljati i glasati o nacrtu rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Nastavak na Danas...

SVE O REZOLUCIJI O SREBRENICI Šta piše u konačnom nacrtu teksta, zbog čega je Srbija protiv, kako se glasa i ko će dići ruku?

Izvor: Blic, 23.Maj.2024

O rezoluciji o Srebrenici upravo se glasa u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, a da bi se taj dokument usvojio najverovatnije će biti potrebna prosta većina glasova članica odnosno 97 od 193. Kako su objavili pojedini mediji, u preambuli teksta rezolucije piše je „krivična odgovornost...

Nastavak na Blic...

DOBILI 13 GLASOVA MANJE NEGO ŠTO SU OČEKIVALI! Vučić: "Zbog svega što su radili u pripremi glasanja ispalo je da su izglasali rezoluciju"

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2024

Nacionalistički muslimanski portal "Dnevnog avaza" u BiH danas, pre glasanja o Rezoluciji u UN, pisao je u tekstu pod naslovm "Evo koliko je glasova potrebno da se izglasa rezolucija o Srebrenici" da je za usvajanje nacrta rezolucije potrebna prosta većina članica Generalne skupštine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.