Izvor: Blic, 17.Sep.2021, 18:00

Novi pakt Amerike, Britanije i Australije UZDRMAO SVET: U Kini uzbuna, Pariz BESNI, Evropa POSRAMLJENA

Iznenadna objava novog strateškog sporazuma između Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Australije podigla je buru u međunarodnoj zajednici. Dok je Francuska besna, zvaničnici Evropske unije, koji je u četvrtak popodne trebalo da objave svoju strategiju za Indo-Pacifik, su zbunjeni, a Kina je osudila “mentalitet Hladnog rata” i ocenila da je pakt zvan AUKUS pretnja miru u Indo-pacifičkom regionu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Trojni pakt podigao buru u svetu - Francuska besna, u Kini uzbuna, Evropa osramoćena

Izvor: B92, 17.Sep.2021

Iznenadna objava novog strateškog sporazuma između Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Australije podigla je buru u međunarodnoj zajednici...Dok je Francuska besna, zvaničnici Evropske unije, koji je u četvrtak popodne trebalo da objave svoju strategiju za Indo-Pacifik, su zbunjeni,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.