Izvor: Blic, 14.Apr.2021, 09:53

Mun potvrdio: Južna Koreja razmatra tužbu protiv protiv Japana zbog ispuštanja radioaktivne vode u Tihi okean

Predsednik Južne Koreje Mun Dže In potvrdio je da je danas naredio državnim zvaničnicima da razmotre mogućnost da se protiv Japana podnese tužba međunarodnom sudu zbog ispuštanja radioaktivne vode iz nuklearne elektrane Fukušima u Tihi okean, uprkos protestima japanskih ribara i organizacija za zaštitu životne sredine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naređeno: Razmislite o tužbi međunarodnom sudu pravde

Izvor: B92, 14.Apr.2021

Seul -- Predsednik Južne Koreje potvrdio da se razmatra tužba protiv Japana međunarodnom sudu pravde zbog izbacivanja radioaktivne vode iz Fukušime u okean...Japan je, podsetimo, potrvdio da planira da ispušta oko 1,3 miliona tona radioaktivne vode iz nuklearne elektrane Fukušima u Tihi okean,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.