Živković: Nikolić i Vučić štite Cvetana Vasileva

Izvor: Blic, 01.Mar.2017, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Nikolić i Vučić štite Cvetana Vasileva

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić iz ličnih materijalnih razloga pružaju zaštitu Cvetanu Radoevu Vasilevu čija je firma većinski vlasnik Srpske fabrike stakla Paraćin.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je za Vasilevim raspisana poternica Interpola i da nadležni organi Bugarske traže njegovo izručenje, a da mu u Srbiji zaštitu pružaju Vučić i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nikolić.

Živković je kazao da je "pri kupovini Fabrike stakla firma Vasileva ostala dužna više od 6,5 milona evra", a da je danas staklara "dužna preko šest miliona evra EPS-u i 30 miliona Srbijagasu".

Živković je kazao i da je član Glavnog odbora SNS Milorad Pušica "na čudan način" postao glavni poverilac firme Vasileva i praktično pruzeo vlasništvo nad staklarom, kao i da je koordinator SNS za jagodniski okrug Dušan Adamović član nadzornog odbora.

On je kazao i da je Vasilev sponzor fondacije koju vodi supruga predsednika Srbije i da je Tomislav Nikolić, prema podacima iz knjigovodstva staklare od nje dobio boce za pakovanje rakije poznate kao Tomovača.

- Iz navedenog je očigledno da Vasilev uživa zaštitu predsednika Srbije Nikolića i premijera Aleksandra Vučića. Oni iz ličnih i materijalnih razloga njemu pružaju zaštitu i sprečavaju nadležne organe Srbije da izvrše medjunarodnu obavezu i izruče bugarskog državljanina - rekao je Živković.

On je pozvao nadležno tužilaštvo da reaguje i pokrene istragu.

Cvetan Vasilev u Srbiji se nalazi od 18. jula 2014. godine. Interpol je za njim poternicu raspisao 28. jula iste godine. Bugarsko pravosudje tereti Vasileva za brojna krivična dela prevare u ukupnoj vrednosti od oko dve milijarde evra.

Vučić je juče rekao da on ni ne zna ko je Cvetan Vasilev i poručio da SNS ne uzima novac od tajkuna, da dovoljno dobija iz budžeta i da štedi. Vučić je još ocenio da novac od tajkuna i stranaca uzimaju opozicioni kandidati.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Nikolić i Vučić štite Vasileva"; Vučić: Ne znam ko je on

Izvor: B92, 01.Mar.2017

Lider Nove stranke Zoran Živković kaže da Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić iz ličnih materijalnih razloga pružaju zaštitu Cvetanu Vasilevu...Firma bugarskog državljanina je većinski vlasnik Srpske fabrike stakla Paraćin. To je potom Vučić demantovao i rekao da tajkuni finansiraju kampanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.