Vučić i Nikolić ponovo “oči u oči” sa Tačijem i Mustafom

Izvor: Telegraf.rs, 30.Jan.2017, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Nikolić ponovo “oči u oči” sa Tačijem i Mustafom

U Briselu će u sredu, 1. februara biti održan nastavak dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu premijera Aleksandra Vučića. Delegaciju Srbije predvodiće premijer Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a prištinsku, kosovski predsednik Hašim Tači i premijer Isa Mustafa.

Prethodni dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivo u Briselu je održan prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sedmice.

Dve strane u dijalogu bi na taj način trebalo da pokažu ozbiljnost i odgovornost prema dijalogu.

Visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednica Evropske komisije Federika Mogerini pozvala premijera Aleksandra Vučića i premijera Isu Mustafu da 1. februara dođu u Brisel na još jednu rundu dijaloga na visokom političkom nivou u cilju normalizacije odnosa izmedu Beograda i Prištine.

Prethodno je predsednik vlade Srbije razgovarao je telefonom sa predsednikom privremenih institucija samouprave u Prištini Tačijem i tom prilikom je dogovoreno da Beograd i Priština natave dijalog.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Predsednici i premijeri Kosova i Srbije sastaju se u Briselu 1. februara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2017

Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice Evropske Unije za vanjsku politiku i bezbjednost Federice Mogherini, potvrdila je da se zvaničnici Beograda i Prištine  ponovo sastaju u Briselu 1. februara. "Sada mogu da potvrdim da će i premijer (Isa) Musafa i predsjednik (Hašim)Tači, kao i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.