Putin zamolio Nikolića da pozdravi Tadića

Izvor: Blic, 26.Maj.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin zamolio Nikolića da pozdravi Tadića

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić pružio je danas uveravanja šefu ruske države Vladimiru Putinu u Moskvi da će saradnja Srbije i Rusije "teći progresivno", a Putin je uzvratio porukom da Nikolić može da računa na podršku Moskve u realizaciji svoje politike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Nikolić i Putin razgovarali su danas na marginama kongresa Putinove Jedinstvene Rusije 15-tak minuta pred novinarima, a potom su nastavili razgovor iza zatvorenih vrata.

Razgovori su vođeni o vojnoj neutralnosti Srbije, Kosovu i Metohiji, kao i odnosima između Srbije i Rusije. U jednom trenutku, ruski predsednik je zamolio Nikolića da izađe u susret njegovoj, kako je rekao neobičnoj molbi:

"Znam da je Boris Tadić bio vaš protivnik u kampanji. Ali, pošto sam ja sarađivao sa njim prethodnih godina zamolio bih vas, i to je neobično u mojoj molbi, da ga pozdravite i da mu prenesete moje najbolje želje za budući rad”, rekao je Putin.

Nikolić je zahvalio Putinu na podršci Rusije Srbiji na međunarodnom planu, posebno po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

"Uveravam vas da će saradnja Srbije i Rusije teći progresivno. Uveravam vas da je Srbija parter Rusije na Balkanu", rekao je Nikolić Putinu.

"Srbija je na putu ka EU. To je dalek i neizvestan put. Mi ćemo uređivati zemlju po pravilima koja postoje u EU", rekao je Nikolić Putinu i dodao da "do sada nije čuo da postoji uslov za priznanje Kosova i Metohije.

"Mi to ne možemo da uradimo, pa makar tog časa i prekinuli pregovore”, rekao ej Nikolić.

On je takođe istakao da je Srbija rezolucijom Skupštine obavezna na vojnu neutralnost.

"Srbija neće biti u NATO”, rekao je lider SNS i dodao da je to "otvoreno govrio građanima Srbije u kampanji i pobedio”.

Nikolić je preneo šefu ruske države i da je tokom predsedničke kampanje "otvoreno govorio građanima Srbije da ne bi pobedio jedino da mu je protivnik bio Vladimir Putin".

"Vi ste omiljeni u Srbiji, a to ste zaslužili načinom na koji ste vodili Rusiju", primetio je Nikolić.

Putin je iskoristio priliku da lično cecstita Nikoliću na pobedi na predsedničkim izborima i poželeo mu da "ostvari sve ono što je obećao srpskom narodu”.

"U tome možete računati na pomoć Rusije”, rekao je Putin i dodao da ruska javnost zna kakav je stav i odnos Tomislava Nikolića prema Rusiji.

On je podsetio da je pozicija Rusije poznata i - na Nikolićevu opasku da bi voleo da poseti Rusiju kada zvanično postane predsednik Srbije - rekao da to može da učini "kad god mu je zgodno”, "u bilo koje vreme”.

Putin je takođe ukazao da je za poslednjih godinu dana ekonomska razmena izmedju dve zemlje porasla jedan i po put.

"Ali, može još bolje, još više”, primetio je Putin.

Njih dvojica su razgovor potom nastavila iza zatvorenih vrata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Nikolić: Srbija može da računa na podršku Rusije

Izvor: Večernje novosti, 26.Maj.2012

Nikolić i Putin razgovarali na marginama kongresa Jedinstvene Rusije, Nikolić izjavio da “Srbija neće biti u NATO”. Predsednik Rusije uputio pozdrave Tadiću

Nastavak na Večernje novosti...

Nikolić: Saradnja Srbije i Rusije će napredovati

Izvor: Akter, 26.Maj.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić pružio je danas uveravanja šefu ruske države Vladimiru Putinu u Moskvi da će saradnja Srbije i Rusije "teći progresivno"

Nastavak na Akter...

Putin obećeo Nikoliću podršku Rusije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2012

Novoizabrani predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas u Moskvi ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da vjeruje da je Srbija partner Rusije na Balkanu, te da će saradnja Srbije i Rusije "teći progresivno". Nikolić i Putin razgovarali su na marginama 13. kongresa "Jedinstvene Rusije" i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tomislav Nikolić: Srbija ne može da vlada u Prištini, ali ne može ni Priština u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: GdeInvestirati.com, 26.Maj.2012

  Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u intervjuu za "Glas Rusije", između ostalog, govorio je o odnosima Srbije i Rusije, Kosovu i Metohiji, i ruskoj ideji formiranja takozvanog "spiska Milošević", odnosno činovnika Haškog tribunala za bivšu Jugoslaviju i EU koji su na izvestan...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Tomislav Nikolić: Srbija ne može da vlada u Prištini, ali ne može ni Priština u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: GdeInvestirati.com, 26.Maj.2012

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u intervjuu za "Glas Rusije", između ostalog, govorio je o odnosima Srbije i Rusije, Kosovu i Metohiji, i ruskoj ideji formiranja takozvanog "spiska Milošević". Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.