Izvor: Blic, 05.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS započela izbornu kampanju u Gračanici

Nekoliko hiljada Srba dočekali su danas u Gračanici zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića, koji je u tom gradu započeo kampanju za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore 11. maja.



Okupljeni su Nikolića i funkcionere SRS dočekali uzvicima "Kosovo je Srbija, "Srbija, Srbija", "Tomo, Tomo", uz muziku trubača i patriotske pesme. Oni nose srpske zastave, zastave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SRS i zastave sa likom lidera te stranke Vojislava Šešelja.

Srbi iz Gračanice su Nikolića i funkcionere SRS dopratili do manastira Garčanica gde ih je dočekao Vladika Artemije. Nikolić je u razgovoru sa vladikom Artemijem ponovio da je potrebno doneti zakon koji bi omogućio održavanje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji. On je naglasio da narod treba da bira svoje predstavnike a ne da oni budu postavljani.

U vreme posete Nikolića Gračanici saobraćaj je bio blokiran, a mere bezbednosti su podignute na visok nivo. Posetu radikala Gračanici obezbeđivli su i mnogobrojni pripadnici Kfor-a i UNMIK policije.

Nikolić će posle Gračanice posetiti Kosovsku Mitrovicu, gde će na centralnom gradskom trgu "Šumadija" održati miting.

U delegaciji SRS pored Nikolića su i književnik Brana Crnčević i funkcioneri Dragan Todorović, Goran Cvitanović, Nataša Jovanović, Borislav Pelević i drugi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić počeo kampanju u Gračanici

Izvor: B92, 05.Apr.2008

Kosovska Mitrovica -- Nekoliko hiljada Srba u Gračanici dočekalo Tomislava Nikolića, koji je u tom gradu započeo kampanju za predstojeće izbore... Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić poručio je danas građanima Gračanice da Srbija nikada neće dati Kosovo i Metohiju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.