SAD žele saradnju s Nikolićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2012, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD žele saradnju s Nikolićem

VAŠINGTON -

Sjedinjene Američke Države žele da sarađuju sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem na daljoj integraciji Srbije u EU i rešavanju preostalih otvorenih pitanja sa Kosovom, izjavila je portparolka Stejt departmenta Viktorija Niland.

Ona je dopisniku Tanjuga u Vašingtonu rekla da je američka državna sekretarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hilari Klinton, neposredno nakon Nikolićeve inauguracije, pozvala Nikolića da mu čestita izbor na funkciju predsednika i da mu kaže da Amerika želi da sarađuje sa njim.

"Ona je u razgovoru naglasila da je osnovni interes da Srbija nastavi svoj put ka EU i da ostvari otvoren i transparentan odnos sa Kosovom", rekla je Nilandova.

"Naša poruka je da želimo da sarađujemo sa novim predsednikom kao i da vidimo Srbiju koja nastavlja evropske integracije i radi na rešavanju preostalih otvorenih pitanja sa Kosovom", zaključila je portparolka Stejt departmenta.

Na pitanje kako komentariše nedolazak lidera regiona na Nikolićevu predsedničku inauguraciju, i da li takav potez sa njihove strane kvari regionalne odnose, Nilandova je kratko odgovorila da ne može da komentariše odluke vlasti tih država da ne prisustvuju inauguraciji.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD žele saradnju s Nikolićem na integraciji Srbije u EU

Izvor: Telegraf.rs, 12.Jun.2012, 22:29

Portparolka Stejt departmenta Viktorija Niland istakla da Amerika želi da pomogne Srbiji na putu integracije u EU, ali i da posreduje u reševanju preostalih otvorenih pitanja sa Kosovom

Nastavak na Telegraf.rs...

Stejt department: Želimo saradnju s Nikolićem

Izvor: S media, 13.Jun.2012

Sjedinjene Američke Države žele da sarađuju sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem na daljoj integraciji Srbije u EU i rešavanju preostalih otvorenih pitanja sa Kosovom, izjavila je portparolka Stejt departmenta Viktorija Niland...Hilari Klinton zvala Nikolića da mu čestita..Svetski mediji...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.