Pogledajte: Nikolić na prijemu u ambasadi bodrio srpske odbojkašice posle poraza

Izvor: Blic, 29.Jul.2012, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Nikolić na prijemu u ambasadi bodrio srpske odbojkašice posle poraza

Ambasador Srbije u Londonu Dejan Popović priredio je sinoć prijem za srpske olimpijce, na kome su sportiste i goste - predstavnike dijaspore i diplomatskog kora - pozdravili predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi čovek nacionalnog olimpijskog komiteta Vlade Divac.

Buran aplauz u prepunoj zgradi ambasade na Belgrejv skveru izazvalo je pojavljivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osvajača prve medalje za Srbiju na Igrama u Londonu, strelca Andrije Zlatića koji je juče osvojio bronzu, a Nikolić je na prijemu posebno bodrio odbojkašice koje su izgubile od Kine.

VIDEO> Nikolić o utiscima sa otvaranja Olimpijskih igara:

Nikolić danas u Olimpijskom selu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas će u Londonu posetiti Olimpijsko selo i susresti se sa srpskim sportistima koji učestvuju na Olimpijskim igrama.

Kako je rečeno Tanjugu u kabinetu predsednika, planirano je i da on pre podne uživo bodri strelce, a popodne vaterpoliste i rukometaše, ali pitanje je da li će zbog velikih gužvi u saobraćaju uspeti da stigne na vreme.

- Veliko je zadovoljstvo i čast mahati srpskom zastavom na tribunama. Našoj zemlji niko ne zviždi, od naših sportista se pribojavaju, naši sportisti su im meta i cilj. Moraćemo mnogo više da uložimo u ove mlade ljude i sve one koji se takmiče u znanju, veštinama i sportu, jer dugujemo to svojoj deci, posebno ovoj najboljoj - rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je poručio odbojkašicama i ostalim sportistima da se "ne predaju".

- Podignite glavu. Danas su neki pobeđivali, a neki gubili. Kada Srbija pobeđuje svi naši porazi izgledaće mnogo manji. Sve vam najbolje želim i živela Srbija! - rekao je Nikolić.

Prema rečima Divca, "krenuli smo dobro" osvajanjem prve medalje.

- Nadam se da će tako da bude i u drugim danima. Prosek da bude jedna po danu i biće dobro - rekao je Divac, dodajući da se "naravno, šali".

Na takmičenju u streljaštvu danas nastupaju Zorana Arunović i Bobana Veličković, koji imaju priliku da Srbiji donesu jubilarnu 100. medalju. Vaterpolisti od 16.30 igraju "super derbi" protiv Mađara, dok rukometaši izlaze na megdan Špancima. Ceo raspored možete pogledati ovde.

VIDEO> Nikolić na prijemu sa srpskim olimpijcima:

Povezane vesti: Tomislav Nikolić prisustvuje ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.