Nikolić s Putinom: Problemi sa srpske strane u odnosima sa Rusijom

Izvor: Blic, 30.Okt.2013, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić s Putinom: Problemi sa srpske strane u odnosima sa Rusijom

Odnosi Srbije i Rusije se dobro razvijaju, ali ima problema sa srpske strane koji treba da se reše, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na početku razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kremlju.

Na to je Putin odgovorio da te probleme ne treba dramatizovati i da će oni biti rešeni onako kako se to rešava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << medju prijateljima.

U razgovoru dvojice predsednika nije precizirano o kojim se problemima u ekonomskim odnosima Srbije i Rusije radi, ali je Nikolić je rekao da oni dolaze nekad zbog nesnalaženja, a nekad zato sto članovi vlade nisu dovoljno pažljivi kad donose odluke.

Nikolić je kazao da postoji problem zaduženosti Srbijagasa.

To javno preduzeće je uključeno u sprovođenje energetskog sporazuma Srbije i Rusije, koji pored prodaje NIS-a ruskom Gaspromu, uključuje i zajedničko učešće u izgradnji gasovoda Južni tok i skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

Ruski predsednik je naveo da je NIS od januara do septembar u budžet Srbije uplati 690 miliona evra.

- To je 10 odsto ukupnog budžeta, što zatvara usta velikim protivnicima te investicije - kazao je Nikolić.

On je dodao da je Vlada donela zaključke koji moraju da se promene, jer ne odgovaraju onome što je dogovoreno sa ruskim partnerima. Razgovoru Nikolića i Putina u Kremlju prisustvovali su kopredsedavajući Medjuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju dve zemlje Milan Bačević i Aleksandar Novak, kao i direktor Gasproma Aleksej Miler.

Ovo je Nikolićev peti susret sa Putinom od kako je došao na čelo Srbije maja prošle godine.

Nikolić je danas pre podne u Trgovinsko-industrijskoj komori Rusije učestvovao na poslovnoj konferenciji "Investicioni potencijali Srbije".

Pored Nikolića, učesnicima konferencije su se obratili i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, Trgovinsko-industrijske komore Rusije Sergej Katirin.

Na skupu je govorio i zamenik generalnog direktora "Gaspromnjefta" Jevgenij Kudinov i predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbija Valerij Ovsjanikov.

Bilo je predviđeno i potpisivanje Pisma o namerama izmedju kompanije Majevica holding iz Bačke Palanke i TESE iz Voronježa, kao i Ugovora o zajedničkom ulaganju i saradnji između kompanija Spektar iz Čačka i Metromed iz Omska.

Izvedena je video prezentacija "Beograd na vodi".

U delegaciji sa predsednikom Nikolićem su i njegovi savetnici - Marko Đurić, Predrag Mikić i Stanislava Pak Stanković.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Susret Nikolića i Putina u Kremlju

Izvor: RTS, 30.Okt.2013

Odnosi Srbije i Rusije dobro se razvijaju, ali ima problema sa srpske strane koji bi trebalo da se reše, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kremlju. Probleme ne treba dramatizovati, već ih treba rešavati onako kako to čine prijatelji,...

Nastavak na RTS...

Nikolić u Moskvi: Problem u odnosima zbog propusta vlade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Okt.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je tokom susreta u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom da su odnosu dve zemlje generalno dobri, ali da ima nekih problema sa srpske strane, koje bi trebalo rešiti. On nije precizirao o kakvim je problemima reč, ali je naglasio da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.