Nikolić i Putin: Da rešimo problem Srbijagasa

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2013, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić i Putin: Da rešimo problem "Srbijagasa"

Odnosi Srbije i Rusije se dobro razvijaju, ali ima problema sa srpske strane koji treba da se reše, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na početku razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kremlju. Na to je Putin odgovorio da te probleme ne treba dramatizovati i da će oni biti rešeni onako kako se to rešava među prijateljima.

Nikolić:Problemi sa srpske strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u odnosima sa Rusijom

 

U razgovoru dvojice predsednika nije precizirano o kojim se problemima u ekonomskim odnosima Srbije i Rusije radi, ali je Nikolić je rekao da oni dolaze nekad zbog nesnalaženja, a nekad zato sto članovi vlade nisu dovoljno pažljivi kad donose odluke. Nikolić je kazao da postoji problem zaduženosti Srbijagasa.

 

To javno preduzeće je uključeno u sprovođenje energetskog sporazuma Srbije i Rusije, koji pored prodaje NIS-a ruskom Gaspromu, uključuje i zajedničko učešće u izgradnji gasovoda Južni tok i skladišta gasa u Banatskom Dvoru. Ruski predsednik je naveo da je NIS od januara do septembra u budžet Srbije uplatio 690 miliona evra.

 

"To je 10 odsto ukupnog budžeta, što zatvara usta velikim protivnicima te investicije", kazao je Nikolić.

 

On je dodao da je Vlada donela zaključke koji moraju da se promene, jer ne odgovaraju onome što je dogovoreno sa ruskim partnerima.

 

Razgovoru Nikolića i Putina u Kremlju prisustvovali su kopredsedavajući Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju dve zemlje Milan Bačević i Aleksandar Novak, kao i direktor Gasproma Aleksej Miler.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.